Sreda, 22.4.2009, SNG Maribor, Mali oder, ob 20.00

SITTING ON A FENCE / SEDE NA OGRAJI

avtorski projekt Maayan Danoch, ZULK

Koncept, koreografija, izvedba: Maayan Danoch
Pomoč v procesu, skladanje glasbe, prevajanje: Ivan Mijačević
Scenografija in kostumografija: Stanka Vauda
Oblikovanje luči: Markus Nylaander, Maayan Danoch
Direktor fotografije: Nino Šloser
Montaža digitalnega filma: Markus Nylaander
Intervjuvarka: Hana Mačkovšek Šloser
Izvršna producentka: Polona Červek
Produkcija:ZULK
Koprodukcija: Plesna Izba Maribor, Društvo za miselno rekreacijo Povod
Predstavo so podprli: Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti
Zastopa: ZULK - Združenje ustvarjalnih ljudi na področju kulture, Valvasorjeva 26 /Orožnova 5, 2000 Maribor, (02) 252 12 57, zulk@zulk.si, www.zulk.si

 

Plesna predstava Sitting on a Fence / Sede na ograji se ukvarja s problematiko percepcije. Raziskuje zaznavanja posameznika, ki so odvisna od njegovih osebnih izkušenj ter njegovega socialnega in kulturnega okolja. Torej problematizira vprašanja soodvisnosti okolja in posameznika oz. kako posameznik vpliva na okolje in kako okolje vpliva nanj. Njen namen je raziskati in pokazati, kako krhko in relativno je dojemanje resničnosti.

Maayan Danoch, rojena leta 1984 v Tel Avivu (IL), je diplomirala iz sodobnega plesa in koreografije na SEAD-u (Salzburg Experimental Academy of Dance), v Avstriji. V preteklih treh letih je ustvarila tri avtorske projekte: "Till I move on", "Zone B" in "An Abstract Push Towards Beauty". Kot asistentka koreografije je sodelovala z Oriem Flominom (IL) in Zuno Kozankovo (SK). Bila je asistentka produkcije in nastopajoča v plesnem videu "jellybean", ki je bil predstavljen na "Israel Video Dance Festival". Kot nastopajoča je sodelovala s koreografi: Meg Stuart (US/DE), Susan Rethorst (US/NL), Oleg Soulimenko (RU/AT), Matthew Smith (NZ/AT), Ronit Ziv (IL), Yael Faran (IL), Snježana Premuš (SI) in Matej Kejžar (SI); na plesnih festivalih v Belgiji, na Nizozemskem, v Izraelu, v Avstriji in v Sloveniji. Maayan poučuje sodobni ples, balet za sodobne plesalce, improvizacijo in kompozicijo v EKG (En Knap Group), PTL (Plesni teater Ljubljana), SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance), ZPŠM (Zimska plesna šola Maribor), PIM (Plesna izba Maribor), Harlekin - društvo za umetnost plesa.