Sreda, 22.4.2009, Kulturni inkubator (MKC), Koroška cesta 18, Maribor, ob 19.00

VIDIM POD KOŽO / video dance film

Tomaž Preunseis in Nina Milin, Plesna izba Maribor (PIM)

Avtorja: Tomaž Preunseis in Nina Milin
Produkcija: Plesna izba Maribor
Finančna podpora: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti
Zastopa: Plesna izba Maribor, Partizanska 5, 2000 Maribor, (02) 250 13 16, plesnaizba@amis.netwww.plesnaizba.si

 

Gre za video zapis spontanih gibalnih reakcij na okolje, ki subjektivno pogojuje odziv. Kamera zapiše, montaža strne, zmanipulira in vodi gledalca, telo pa vodi svojo poetiko v naravi, ki jo reže industrija.

Tomaž Preunseis v svojem delu združuje principe umetnosti video-montaže in umetnost kot take, ter ju zaokroža z dokumentarnim pridihom. Sodeloval je že z nekaterimi slovenskimi avtorji sodobno-scenskih umetnosti (Milan Tomašik, Nina Milin,…), je avtor nekaterih video projektov urbane kulture in ekstremnih športov (Eastpak,…), pripravil pa je tudi promocijski video slovenske sodobno-plesne scene "Slovenia Moves" za sejem plesa v Dusseldrofu. Dejaven je tudi v projektih MCT Trbovlje, sam pa je avtor samostojnih scenskih projektov (Prebijanje, People are potatoes).

Nina Milin je po zaključeni Nižji baletni šoli v Mariboru šolanje nadaljevala v Plesni izbi Maribor in leta 1999 postala članica company 1. Izobraževala se je na raznih seminarjih doma in v tujini, ter v projektu Agon. Sodelovala je s koreografi kot so: Snježana Premuš, Vlasta Veselko, Matej Kejžar, Rebecca Murgi, Andreja Rauch, Mojca Kasjak, Tina Dobaj Eder, Jasmina Križaj, Milan Tomašik. Sama je avtorica predstav Ambientka, Sledi v prostoru, Parkirišče v prostoru.